Smażenie powideł
W okresie wczesnojesiennym (wrzesień/październik), dla większych grup, możemy zorganizować smażenie powideł. Jest to miła forma spędzenia wolnego czasu z rodziną i znajomymi, okazja do wyćwiczenia ramion i wspólnego stworzenia własnoręcznie robionych, naturalnych powideł na zimowe zapasy.
To całodniowe biesiadowanie przy kotle z gotującym się śliwkowym wywarem, zakończone jest wieczorną degustacją jeszcze ciepłych powideł. Całości towarzyszy ciepło i blask palącego się jeszcze ogniska, które wcześniej podgrzewało kocioł. Wszystko, co nie zostanie zjedzone (a jest tego sporo) porcjowane jest do słoików (lub na Państwa życzenie innych pojemników). Z reguły wyjściową ilością jest ok. 120 kg świeżych śliwek, z których powstaje ok. 80 słoików. Wszystko z samych owoców, bez cukru i innych dodatków.
Po szczegółowe informacje dot. możliwości realizacji w wybranym terminie oraz całej logistyki związanej ze smażeniem – prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy.